0

Béltisztítás

Azt már Hippokratész óta mindenki tudja, hogy az vagy, amit megeszel. Magyarul: amit te megteszel a testedért, pontosan ugyanolyan választ fogsz tőle visszakapni. Ha természetes anyagokkal látod el, akkor egészségesen fog működni, ha pedig teleteszed szeméttel és vegyi anyagokkal, akkor előbb vagy utóbb fennakadások fognak jelentkezni.

Ennek elkerülése érdekében több dolgot is tehetünk. Az egyik ilyen módszer a béltisztítás. Ennek célja, hogy az évek során felhalmozódott salakanyagot kitisztítsuk a leterhelt bélrendszerből. Mivel az emésztőrendszeri megbetegedések (például gyomorfekély, IBS, székrekedés stb.) már-már népbetegségnek számítanak, mindannyiunknak szüksége lenne évente legalább egyszer egy alapos béltisztításra.

Sokan nem tudják, hogyan és hol kezdjék. Először is, érdemes kiválasztani, hogy melyik módszert akarjuk követni, hiszen csak mi tudjuk magunkról, hogy mennyit bírunk elviselni. Ezért most jöjjön néhány módszer.

1. Gyümölcsnapok: hetente vagy havonta egyszer csak friss gyümölcsöket fogyasztunk. Az egyik legjobb gyümölcs az alma, de lehet variálni körtével, szilvával, vagy bármilyen más idénygyümölccsel.

2. Zöldségleves-kúra: ezt mindenki a saját képességeihez mérten csinálja. Lényege, hogy egész nap csak finom leveseket eszünk. Diétás módszernek sem utolsó, ugyanis minél többet eszünk belőle, annál gyorsabban olvadnak le a nem kívánatos kilók (természetesen a tartós fogyáshoz nem elegendő csak levest enni!)

3. Léböjt-kúra: egész nap csak frissen facsart gyümölcs, vagy zöldség leveket fogyasztunk, teával vagy vízzel hígítva. Ez az egyik legmegterhelőbb kúra, tehát mindenképpen kérjük ki a háziorvosunk véleményét, mielőtt belevágunk.

4. Ha pedig valami professzionálisabbra vágysz: Clean Inside Program. Ez egy speciális és komplex béltisztító program, melyet a NaturalSwiss fejlesztett ki. Hatékonyságát számtalan elégedett felhasználó bizonyította már.

Érdemes kísérletezni a módszerekkel, és megkeresni a hozzánk legjobban illő béltisztító kúra fajtát. Ha ezt megtesszük magunkért, már egy lépéssel közelebb kerülünk a kiegyensúlyozott és optimálisan működő élethez.

A szerzőről

Hozzászólások (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Szólj hozzá!
Ha szeretnél avataroddal együtt hozzászólni, regisztrálj itt: Gravatar.