0

Immunrendszer erősítés természetesen!

Mikor is mondhatjuk azt, hogy az immunrendszerünk nem működik megfelelően? Ha az immunrendszer nem képes felismerni a testünkbe bejutó (behatoló) idegen anyagokat, és azt nem képes különböző módokon és különböző támadáspontokon keresztül ellenanyag termeléssel elpusztítani, lebontani és kiüríteni a szervezetből, akkor az immunrendszerünk nem képes ellátni feladatát, azaz nem működik rendesen.

Az immunrendszer meggyengülését számos tényező kiválthatja, ilyen például a stressz, az egészségtelen étrend és életmód, a tápanyaghiány, egyes orvosi kezelések (pl. kemoterápia), sebészeti beavatkozások. Ilyen esetekben csökken a fehérvérsejtek száma, s ezzel együtt a szervezet természetes ellenálló képessége is lecsökken a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. Az immunrendszerünk megfelelő működéséhez  a megfelelő vitaminokra, ásványi anyagokra és sókra, napfényre és tiszta vízre is szükség van. Természetes immunerősítő módszerekkel sokat tudunk segíteni a szervezetünknek, hogy el tudjuk kerülni a gyakori betegségeket.

Milyen természetes immunerősítő módszerekkel kerülhetjük el immunrendszerünk meggyengülését?

  • Vízterápia: megfelelő mennyiségű (min. 2 liter) és minőségű tiszta víz fogyasztása a legfontosabb, ugyanis az immunrendszer hatékonyságát befolyásolja a szervezet folyadék ellátottsága. Az immunrendszer legalapvetőbb támogatója a víz!
  • Optimális pH elérése: az immunrendszer hatékonyságát befolyásolja a vér kémhatása. A szervezet optimális pH-viszonya, a vér vegyhatása enyhén lúgos, és a szervezet ebben a kémiai környezetben képes a leghatékonyabban funkcionálni, ezért fontos a lúgosítás.
  • Antioxidánsok megfelelő bevitele: az immunrendszer hatékonyságát csökkentik a mesterséges anyagok, adalékanyagok, melyek a szervezet számára idegenek és allergizáló tényezők is egyben. Ezért a szabad gyökök lekötése nagyon fontos tényező, ebben segítenek az antioxidánsok.
  • Alvás fontossága: a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás tudatos biztosítása nagyon fontos a szervezet regenerálásához.
  • Napi rendszeres mozgás: napi minimum fél óra intenzív mozgás szintén erősíti immunrendszerünk működését.
  • Stresszhelyzetek kerülése: a folyamatos stressz gyengíti szervezetünk működését. A munkahelyi és magánéleti stressz teljesen tönkre teheti immunrendszerünk működését, ezért nagyon fontos, főleg már kialakult betegségek esetében, a stressz faktorok kiiktatása életünkből.
  • Dohányzás elhagyása, mely a daganatos betegségek és a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását is drasztikusan csökkenteni fogja.
  • Alkohol fogyasztás kerülése, hisz az alkohol blokkolja az immunrendszerünk működését, emellett még májunk megfelelő működését is gátolja.
  • Természetes alapanyagú termékek használata a szintetikusak helyett, amennyiben lehetséges.
  • Kiegyensúlyozott táplálkozás: az immunrendszer hatékonyságát növeli és egyensúlyban tarja a kiegyensúlyozott táplálkozás, mely biztosítja az alapvető vitamin, ásványi anyag, fehérje, szénhidrát, zsír szükségletet.

Milyen egyéb természetes immunerősítő anyagokat érdemes fogyasztani immunrendszerünk erősítésére?

gyógygombák talán a legjobban használhatók (pl. bio ganoderma, bio shiitake), melyek támogatják az immunrendszerünk működését. A gyógygombák immuntámogató hatásuk mellett tele vannak értékes tápanyagokkal (vitaminokkal, ásványi elemekkel, nyomelemekkel, aminosavakkal) is, mely tovább növeli értéküket. Fontos tudni, hogy csak BIO minősítéssel rendelkező gyógygombákat érdemes fogyasztani, melyek a különböző vegyi anyagoktól, szennyezőanyagoktól garantáltan mentesek. A gyógygombák hatását C-vitaminnal erősíthetjük. A megfelelő mennyiségű C-vitamint kapszulák helyett sokkal élvezetesebb módon is bejuttathatjuk szervezetünkbe, ilyen lehetőség lehet a DeLaVie vitaminital rendszeres fogyasztása, mely ráadásul az 1000 mg C-vitamin tartalma mellett B-vitaminokat, A- és E-vitamint is tartalmaz. Ebben az italban még immuntámogató gyógynövények is helyet kaptak, tovább növelve e finom ital értékét.
A gyógygombák és a C-vitamin mellett nagyon fontos a megfelelő mennyiségű D3-vitamin fogyasztása is, mely az immunrendszer működését támogató hatása mellett csökkentheti egyes betegségek, mint például a daganatos betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, különböző fertőzések kialakulását is.Az immunrendszer erősítés tehát természetes módszerekkel egyszerűen megvalósítható, de azokban az esetekben, mikor komolyabb egészségügyi probléma is fenn áll, érdemes szakember segítségét kérni a megfelelő immunerősítő terápia összeállításához.

A szerzőről

Hozzászólások (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Szólj hozzá!
Ha szeretnél avataroddal együtt hozzászólni, regisztrálj itt: Gravatar.