0

Amiért érdemes ellátogatni Jász-Nagykun-Szolnok megyébe

Kelet-Magyarország középső részéig kell utaznunk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében találjuk magunkat. Ha esetleg ott kötünk ki, tudunk ajánlani programokat és látnivalókat, melyeket nem szabad kihagyni. A lista a Tripadvisor értékelései alapján készült.

5. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Berekfürdőn található az ország egyik legjobb gyógyhatású vize, a Nagykunság aranyának is szokták hívni. Pár éve épült egy gyermekmedence, és felújították az ikermedencét is. Ezen kívül, amikor jön a jó idő az ifjúsági medence is a vendégek rendelkezésér áll. Még fontos kiemelni, hogy kemping rész is tartozik a létesítményhez, tehát ha valaki több napra tervez, akkor ott bátran megszállhat.

4. Jászberényi Állat- és Növénykert

A jászberényi állatkert célja az állatok legjobb körülmények között tartása és bemutatása. 2001 óta – az országban egyedül – rendszeres látványetetési programmal várják a vendégeiket. Egyre több fejlesztésen megy keresztül az állatkert, sikerült megszabadulni a szűk ketrecektől, amelyet az állatok igényeinek megfelelő korszerű bemutatókra cseréltek. Az állatkert érdekességei közé tartozik az európai barna medvék és a farkasok közös kifutója, az afrikai madárröpde, ahol a vendégek együtt lehetnek a koronás darvakkal és más afrikai madarakkal.

3. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Cserkeszőlő a Tiszazug szívében található, Jász-Nagykun-Szolnok megye leggazdagabb természeti értékekkel rendelkező kistérsége. A legtöbben mégis a 2300 méter mélyről feltörő, mintegy 82 fokos gyógyvíz miatt látogatnak el Cserkeszőlőre. A fürdőkomplexum három részből áll, van téli fürdő, strandfürdő és egy gyógyászati részleg is. Cserkeszőlőn többféle gyógyászati kezelés is igénybe vehető, ilyen az iszappakolás, a súlyfürdő és a szénsavas kádfürdő.

2. Tiszavirág híd (Szolnok)

A Tiszavirág híd a belvárosi Tiszai hajósok terét köti össze a Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdő főbejáratával. A beruházás a „Szolnok a Tisza fővárosa” program keretében valósult meg. A hidat 2011-ben adták át. A híd hossza 444 méter, ezzel Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja.

1. RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítótérrel, és mintegy 60 000 m2 alapterülettel rendelkezik. A RepTár nem csak egy múzeum, interaktív programokkal is várják az odalátogatókat. A kiállított tárgyak között találhatóak helikopterek, hadirepülőgépek és különböző haditechnikai eszközök is.

Ha gondot okozna az eljutás Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, akkor tudunk segíteni. Az Autotmost.hu autókölcsönzőnél egyszerűen megoldható az autóbérlés.

A szerzőről

Hozzászólások (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Szólj hozzá!
Ha szeretnél avataroddal együtt hozzászólni, regisztrálj itt: Gravatar.