0

Poloska a pókerben

Ha valami egy kód alapján működik sajnos mindig lesz olyan valaki, aki azt a kódot fel akarja majd törni. Nem lehet eléggé védekezni a high-tech csalások ellen. Az idei EPT-n Barcelonában, de sajnos már korábban is előfordult: adatokért és persze a pénzért megy a „játék”.

Néhány éve már jelen van a köztudatban, főként a pókerezők körében, hogyan próbáltak titkos kamerákkal és egyéb rafinált módszerekkel nyerni a kaszinókban és egyéb pókertermekben. 2005-ben egy nőt és bűntársait tartóztattak le az Egyesült Királyságban, mert a nő karján egy mikrokamera rögzítette az osztásnál a lapokat. Utána három évvel pedig poloskát találtak az egyik las vegas-i kaszinó videópóker gépében. Érdekes módon túl sokan nyertek annál a gépnél.

Az online pókernél más a helyzet, hiszen a különböző oldalak elterjedésével, programozó aggyal kellett gondolkodni. Először jött az „összejátszós” módszer, ami azt jelenti, hogy a játékos több pc-t és IP címet használt, hogy ne bukjon le. Aztán később olyan „botokat” terveztek, melyek képesek mesterséges intelligencia és a megfelelő programozás segítségével stratégiai döntéseket alkalmazni. Nem is beszélve azokról a bűnözőkről, akik biztonsági kódok hackelésével online pénzmosást bonyolítanak le. Vírusok és briliáns elmék állnak mindezek mögött és sokan még így is megússzák.

Botrány az EPT-n

A közelmúltban olvashattunk a barcelonai European Poker Tour alatt történt titokzatos eseményekről. Két profi játékos nem tudott bejutni a szobájába, és laptopjaik hol eltűntek, hol előkerültek, miközben lementek a recepcióra. A számítógépek érdekes módon már nem kértek jelszót a belépésnél. Nem a véletlen műve, ez nem kétség. Csak a nagy téttel játszó online játékosok laptopja volt a célpont, viszont kérdéses hogy mi áll mögötte. Példának okáért egy rejtett vírus, amely segítségével illegálisan meg tudják osztani a képernyőt, hogy megszerezzenek jelszavakat és egyéb magáninformációkat. A PokerStars főszponzorként már dolgozik az ügyön, a hotel és a barcelonai rendőrség segítségével – nyilatkozta az oldal szóvivője.

Eközben blogon közvetítve, nyilvánosan…

„Csak ülök a gép előtt, kattintgatok, meg pénzt keresek..” Nagyon csábító ez az „iparág”. Valakinek annyira, hogy mindenkivel tudatni akarja azonnal. Így születnek a hacker és egyéb csaló blogok, amelyek pont a tecnikákat mutatják be (pl.: több IP cím és accountok, minimum két számítógép, különféle operációs rendszerekkel). Csak röpködnek a számok, itt ezer dollár, ott is annyi, és persze rengeteg a mínusz is. Még a lelkesedő rajongók is akadnak: „Meg tudsz tanítani engem is?” – és már ketten játszanak össze, a végén osztozkodva a nyereségen. A lényeg az, hogy te legyél az okosabb és járj túl a szoftverek eszén.

A szerzőről

Hozzászólások (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Comments are closed.